Ονειρευτείτε!

Και θα σας αποκαλύψω τι κρύβεται πραγματικά πίσω από τα ερωτικά σας όνειρα.


  • Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιουλίου 2023

Ονειρευτείτε! Και θα σας αποκαλύψω τι κρύβεται πραγματικά πίσω από τα ερωτικά σας όνειρα

Ερωτικά όνειρα: τι είναι αυτό που αυξάνει την πιθανότητα να δείτε ένα σεξουαλικό όνειρο.

Μήπως επιθυμείτε να έχετε πιο συναρπαστικές νύχτες; Τότε κοιμηθείτε μπρούμυτα! Ερευνητές από το Hongkong University ανακάλυψαν πως αυτή η στάση αυξάνει τη συχνότητα των σεξουαλικών ονείρων. Προφανώς, επειδή τα γεννητικά όργανα τροφοδοτούνται κατά αυτή την στάση του ύπνου με περισσότερο αίμα. Κι αν δεν χρειάζεται να είναι τόσο ερωτικά τα όνειρα: κοιμηθείτε στη δεξιά πλευρά, και θα έχετε περισσότερα θετικά όνειρα και λιγότερους εφιάλτες.

Πώς μπορεί να να ερμηνεύσει κανείς τα σεξουαλικά όνειρα.

Η έρευνα έχει διαψεύσει, πως οι ασυνείδητες επιθυμίες της ημέρας έρχονται στο φως τη νύχτα, όπως πίστευε ο παλιός καλός Sigmund Freud. Σήμερα γνωρίζουμε, πως στα όνειρα μας παίζουμε ξανά αυτό που βιώσαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή πειραματιζόμαστε με ιδέες που μας τρομάζουν, ώστε να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Πάνω από όλα, εργαζόμαστε πάνω σε αυτό που μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα συναισθηματικά. Τα συναισθήματά μας είναι επομένως και ο καλύτερος οδηγός στην ερμηνεία των ονείρων μας. Η σκέψη πως “κάνω σεξ με ένα διάσημο άτομο” δεν σημαίνει πως το επιθυμούμε πραγματικά. Feel, be open: Ποιο ήταν το τενόρο αυτής της ερωτικής σκηνής στο όνειρό σας; Σας έκανε να νιώσετε ταπεινωμένοι, τολμηροί ή ισχυροί; Τι συνειρμούς συνδέετε με αυτό;

Ποιος ονειρεύεται τι;

Γνωρίζαμε, πως οι άνδρες ροχαλίζουν πιο συχνά από τις γυναίκες. Νέο είναι όμως σύμφωνα με μια καναδική μελέτη, πως ονειρεύονται ομαδικό σεξ δύο φορές πιο συχνά από ότι ονειρεύονται οι γυναίκες. Οι γυναίκες αντίθετα, ονειρεύονται τους εαυτούς τους πιο συχνά σε ερωτικές στιγμές με ένα διάσημο άτομο. Οι νυχτερινές τους δραστηριότητες είναι επίσης πιο συναισθηματικές, από αυτές των αντρών.

Γιατί δεν μπορεί κανείς να αμαρτήσει τη νύχτα;

Τα όνειρα δεν είναι (ευτυχώς!) από ηθικής άποψης κάτι το απαγορευμένο, και τα σεξουαλικά όνειρα μάλιστα δυο φορές περισσότερο. Πάνω από το δέκα τοις εκατό των (ανδρών) ατόμων στη μελέτη του Hongkong University δήλωσαν ότι είχαν ονειρευτεί να κάνουν σεξ με κοντινό συγγενικό τους άτομο. Οι γυναίκες αντίθετα, βιώνουν περιστασιακά στα όνειρα τους έναν βιασμό. Αυτό σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με ιδανικές εικόνες, όπως δεν είναι και κάτι που πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε.

Πώς βρίσκουν ένα αίσιο τέλος οι νυχτερινές ιστορίες μας;

Για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά το ξύπνημα, τα οράματα από τον ύπνο εξακολουθούν να είναι αποθηκευμένα στη μνήμη εργασίας του εγκεφάλου μας, όμως πολύ σύντομα θα αντικατασταθούν στο σημείο εκείνο από κάτι άλλο. Αν δεν θέλετε να τα ξεχάσετε τόσο γρήγορα, θωρακιστείτε από τα νέα ερεθίσματα: κρατήστε τα μάτια σας για λίγο ακόμη κλειστά, μην κάνετε κάποιες κινήσεις και προσπαθήστε να αναθεωρήσετε από την αρχή το όνειρο σας. Εφαρμογές όπως το "Dream Key" θα σας βοηθήσουν μετά να το αναλύσετε.

Σεξουαλικά όνειρα: Τι απολαμβάνουν οι γυναίκες όταν κοιμούνται;

Η Popstar Cheryl Cole εξομολογήθηκε κάποτε, πως είχε στο όνειρό της "girly fun" με τη Rihanna. Και δεν είναι η μόνη! Από τα άτομα που πήραν μέρος σε μια καναδική μελέτη, το οκτώ τοις εκατό όλου του περιεχομένου που σημείωσαν αργότερα στα ημερολόγια των ονείρων τους, ήταν ερωτικής φύσης – κάτι που ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Αξιολογήθηκαν περισσότερα από 3.500 όνειρα.

Γιατί τα σεξουαλικά όνειρα καθυστερούν να έρθουν;

Συνήθως, όταν κοιμόμαστε εμφανίζονται στα όνειρά μας τα γεγονότα της προηγούμενης ημέρας, όμως κάποιες φορές μπορεί να χρειαστούν έως και μια εβδομάδα μέχρι να τα ζήσουμε και πάλι εκεί. Οι επιστήμονες αποκαλούν αυτό το φαινόμενο "Dream Lag", που σημαίνει κάτι σαν “ονειρική καθυστέρηση”. Όταν οι εμπειρίες της ημέρας μας αποθηκεύονται στη μακροπρόθεσμη μνήμη, χρειάζονται έως και επτά ημέρες μέχρι να βρουν το δρόμο τους στα όνειρα μας. Και σε κάποιες περιπτώσεις, οι εικόνες αυτές από τη μάζα αποθήκευσης μπορεί και να χαθούν μέσα στο όνειρο. Επομένως, είναι ένα καλό σημάδι αν δείτε στο όνειρό σας μια καυτή περιπέτεια του Σαββατοκύριακου: αυτό σημαίνει πως αυτή έχει αρχίσει να αποθηκεύεται.

Τι είναι αυτό που ανάβει κυριολεκτικά τους άντρες;

Είναι τα “υγρά” όνειρα και ερωτικά; Όχι απαραίτητα. Μια μελέτη από το Hongkong University έδειξε, πως οι νυχτερινές εκσπερματώσεις δεν προκαλούνται απαραίτητα από σεξουαλικές εικόνες των ονείρων. Το 40 τοις εκατό των ανδρών που ρωτήθηκαν, τις είχαν κατά τη διάρκεια εντελώς ουδέτερων σκηνικών.

Σεξουαλικά όνειρα: Πόσο φυσιολογικά είναι τα στοματικά και πρωκτικά;

Μεταξύ των ερωτικών συμβόλων που εμφανίζονται πιο συχνά στα όνειρα μας, τα φιλιά κατέχουν την πρώτη θέση. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις, τα πράγματα μπορεί να καταλήξουν πολύ εύκολα σε κάποιες βιαιότητες: Οι μελέτες έχουν δείξει, πως ο αυνανισμός, το ομαδικό, στοματικό και πρωκτικό σεξ προβάλλονται επίσης πολύ συχνά στον “βρώμικο” κινηματογράφο του μυαλού μας. Το μόνο που συμβαίνει πολύ σπάνια, είναι ο οργασμός. Κρίμα πραγματικά.

Τι μπορεί να μάθει κανείς για τον εαυτό του μέσα από τα σεξουαλικά του όνειρα;

Αν ο αγαπημένος ή η αγαπημένη σας, σας απατήσει στα όνειρά σας, αυτό δεν λέει απαραίτητα κάτι συγκεκριμένα για αυτόν ή αυτήν, αλλά λέει πολλά για εσάς τους ίδιους. Ερευνητές του Trent University στο Ontario του Καναδά, διαπίστωσαν σε μια μελέτη με φοιτητές, πως όσοι ονειρεύονται την απιστία από τον ή την σύντροφό τους, είναι πιο πιθανό να ζηλεύουν. Η εφαρμογή "Sigmund" (στα αγγλικά) σας υπόσχεται πιο γλυκά όνειρα κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, μέσω κάποιων θετικών ήχων, όπως είναι ο ήχος της θάλασσας. Ή αλλιώς, προσπαθήστε πριν κοιμηθείτε να έχετε βάλει μια τάξη στα συναισθήματα της ημέρας!...


Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top