Δροσερά ποτά στη στιγμή:

έτσι κρυώνουν τα ποτά σας σε μόλις δύο λεπτά.


  • Τελευταία ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2023

Δροσερά ποτά στη στιγμή με αυτά τα κόλπα: έτσι κρυώνουν τα ποτά σας σε μόλις δύο λεπτά.

Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία και ιδρώνεις ασταμάτητα, μόνο ένα πράγμα επιθυμείς να απολαύσεις: ένα δροσερό ποτό.

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά – ειδικά αυτό το καλοκαίρι. Στη χώρα μας αναμένονται σήμερα έως και 45 βαθμοί. Τα κρύα ποτά είναι κάτω από αυτές τις συνθήκες κάτι παραπάνω από απαραίτητα. Όμως τι κάνεις, εάν έχεις ξεχάσει να βάλεις έγκαιρα τα ποτά στο ψυγείο, ή σου έρθουν έκτακτα φίλοι για επίσκεψη; Όταν τα αγαπημένα σας ποτά βράζουν στους 25 με 30 βαθμούς, αντί να έχουν μια δροσερή θερμοκρασία κατανάλωσης 5 έως 8 βαθμών; Για να πετύχετε αυτή την θερμοκρασία τουλάχιστον με την μπύρα, τα μπουκάλια θα πρέπει να είναι στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Με αυτό το σύντομο άρθρο μου, θα σας αναφέρω τρία κόλπα, με τα οποία θα το πετύχετε πολύ πιο γρήγορα – και μάλιστα, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

1. Turbo cooler: αλάτι

Το μόνο που χρειάζεστε είναι αρκετά παγάκια, αλάτι και μια λεκάνη. Γεμίστε τη λεκάνη με νερό και παγάκια σε αναλογία 1:1. Και τώρα, ακολουθεί το απόλυτο μαγικό κόλπο - αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για απλή φυσική: προσθέστε το αλάτι στο παγωμένο νερό. Όσο περισσότερο αλάτι προσθέσετε στο παγωμένο νερό, τόσο πιο γρήγορα θα κρυώσουν και τα ποτά σας. Συνήθως χρησιμοποιούμε μισό με ένα κιλό αλάτι σε 2 λίτρα παγωμένο νερό με 2 κιλά παγάκια.

Το αλάτι μειώνει το σημείο πήξης, με αποτέλεσμα το νερό ψύξης να κατέβει με τα παγάκια πολύ κάτω από τους 0 βαθμούς. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα ποτά σας στο αλμυρό παγωμένο νερό και να περιμένετε δύο με τρία λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο ρεκόρ, τα ζεστά σας ποτά έχουν μετατραπεί σε δροσερά, με μια πολύ πιο ευχάριστη θερμοκρασία.

2. Turbo cooler: υγρές πετσέτες

Άλλο ένα cool κόλπο ψύξης ποτών: τυλίξτε το μπουκάλι του κρασιού ή της μπύρας σας σε μια πετσέτα ή πετσέτα κουζίνας και αφήστε κρύο νερό να τρέξει επάνω της. Η περιεκτικότητα της πετσέτας σε νερό θα αρχίσει να ψύχεται αργά καθώς αυτό εξατμίζεται. Ακόμη πιο γρήγορο είναι, αν τυλίξετε σε ένα υγρό πανί το μπουκάλι που θέλετε να ψύξετε, και το βάλετε για λίγα λεπτά στο ψυγείο. Με αυτή την διαδικασία ενεργοποιείτε την τούρμπο ψύξη εντός ψυγείου!

3. Turbo cooler: ψεκασμός με σπρέι πεπιεσμένου αέρα

Το σπρέι πεπιεσμένου αέρα χρησιμοποιείται κυρίως για την άνευ επαφής και στεγνή απομάκρυνση της σκόνης ή της χαλαρής βρωμιάς και άλλων συσσωρεύσεων από δυσπρόσιτα σημεία. Τέτοια σπρέι μπορείτε να αγοράσετε σε οποιοδήποτε κατάστημα με υλικά δόμησης ή να το παραγγείλετε online. Ψεκάστε απλά το μπουκάλι για να κρυώσει με αυτό τον τρόπο. Και εδώ πέφτει θερμοκρασία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το ότι λειτουργεί αυτός ο τρόπος ψύξης, μπορείτε να παρατηρήσετε εάν ψεκάσετε το σώμα σας με αποσμητικό σπρέι: εκτός από τη δροσιά που νιώθετε άμεσα στο σώμα σας, παρατηρείτε και την μείωση της θερμοκρασίας στο ίδιο το σπρέι που χρησιμοποιείτε.


Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top