Πώς να αναγνωρίσετε αμέσως ένα καλό παγωτό,

ώστε να μην πέσετε θύμα του παγωτατζή.


  • Τελευταία ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2023

Πώς να αναγνωρίσετε αμέσως ένα καλό παγωτό, ώστε να μην πέσετε θύμα του παγωτατζή.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας τώρα το καλοκαίρι, για πολλούς ξεκινά και η αγαπημένη περίοδος των φρέσκων παγωτών. Με αυτό το πολύ σύντομο άρθρο μου, θα σας αποκαλύψω πώς να αναγνωρίσετε με μια και μόνο ματιά ένα καλό παγωτό στο παγωτατζίδικο που θα επισκεφτείτε.

Για πολλούς από εμάς, η επίσκεψη στο παγωτατζίδικο ανήκει στις πιο ευχάριστες συνήθειες του καλοκαιριού. Ωστόσο, μια τεράστια ποικιλία από ψηλούς, πολύχρωμους πύργους παγωτού πίσω από τη βιτρίνα, μπορεί να είναι η ένδειξη ενός ποιοτικά κατώτερου παγωτού.

Έτσι θα αναγνωρίσετε ένα καλό παγωτό με μια ματιά

Εάν το κατάστημα που επισκεφτήκατε προσφέρει πολλούς διαφορετικούς τύπους παγωτού σε φωτεινά και έντονα χρώματα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει τη χρήση βιομηχανικών πρόσθετων που αναμιγνύονται με το παγωτό, πρόσθετα όπως είναι οι τεχνητές χρωστικές, τα τεχνητά αρώματα και τα ενισχυτικά γεύσης.

Εάν μάλιστα το παγωτό φουσκώνει έντεχνα προς τα επάνω, αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη για τη χρήση γαλακτωματοποιητών. Αυτοί οι γαλακτωματοποιητές εξασφαλίζουν, πως όλα τα συστατικά του παγωτού αναμειγνύονται μεταξύ τους καλά. Ωστόσο, ο γαλακτωματοποιητής πολυσορβικό 80 (Polysorbate 80) για παράδειγμα, ο οποίος χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα παγωτά, είναι ύποπτος ότι προάγει - μεταξύ άλλων - φλεγμονή του εντέρου. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει επίσης να προσέχετε την επαρκή υγιεινή στους χώρους του καταστήματος που έχετε επισκεφτεί. Εάν τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να τοποθετήσουν τις μπάλες του παγωτού στο χωνάκι σας βυθίζονται για τον καθαρισμό τους μόνο για λίγο μέσα στο νερό – και σε συνδυασμό με λερωμένες ποδιές του προσωπικού ή βρώμικα σκεύη και δοχεία παγωτών – είναι απαγορευμένες διαδικασίες, οι οποίες θα μπορούσαν να προάγουν τη διάδοση των μικροβίων.

Συμπέρασμα: συνήθως μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα καλής ποιότητας και χειροποίητο παγωτό, από μια μικρότερη επιλογή διαφορετικών γεύσεων παγωτού που σας προσφέρει το κατάστημα, και μάλιστα σε φυσικά χρώματα και φτιαγμένο από φρέσκα συστατικά όπως γάλα, ζάχαρη, κρέμα, φρούτα και φυσικά μυρωδικά. Ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουροι για την ποιότητα του παγωτού που σας ενδιαφέρει, είναι να ζητήσετε από τον υπάλληλο του καταστήματος να σας δείξει τη λίστα με τα συστατικά – πείτε του απλά, πως είστε αλλεργικός σε κάποια υλικά και θέλετε να είσαστε σίγουρος πως δεν θα σας πειράξει.

Καλό είναι επίσης να γνωρίζετε: οι χαρακτηρισμοί "χειροποίητο" ή "από δική μας παραγωγή" δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι το παγωτό είναι καλής ποιότητας, αλλά απλώς σημαίνουν ότι το παγωτό παρασκευάστηκε επί τόπου (ή σε κάποιον άλλον τόπο εάν αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος). Το αν ένα παγωτό είναι φτιαγμένο από φρέσκα υλικά, ή απλά, οικονομικά και γρήγορα με την χρήση έτοιμης σκόνης και διαφόρων πρόσθετων, δυστυχώς δεν επηρεάζει τη χρήση της ορολογίας "χειροποίητο" ή "από δική μας παραγωγή".


Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top