Τον πόνεσα:

μπορώ να ζητήσω συγγνώμη από τον σκύλο μου;


  • Τελευταία ενημέρωση: 15 Ιουλίου 2023

Τον πόνεσα: μπορώ να ζητήσω συγγνώμη από τον σκύλο μου;

Σας προκαλεί ψυχικό πόνο όταν τραυματίζετε κατά λάθος σωματικά ή ψυχικά τον σκύλο σας; Με αυτό το άρθρο μου, θα σας δείξω, πώς μπορείτε να του ζητήσετε συγγνώμη!

Δεν είναι ασυνήθιστο να πονέσετε κατά λάθος τον αγαπημένο σας σκύλο, επειδή του πατήσατε το πόδι όταν τρέχει από την χαρά του γύρω σας όλη την ώρα. Ούτε είναι ασυνήθιστο, να τον μαλώσετε ξεσπώντας επάνω του, επειδή ίσως έχει κάνει που δεν έπρεπε. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα αναρωτιέστε αν είναι δυνατόν να του ζητήσετε συγγνώμη, και αν καταλαβαίνει αυτό που θα κάνετε. Σε αυτό το άρθρο μου, θα σας εξηγήσω κάποια πράγματα, ακριβώς γύρω από αυτό το θέμα.

Πώς μπορείτε να ζητήσετε συγγνώμη από τον σκύλο σας;

Ποιος δεν έχει παρατηρήσει αυτά τα τεράστια σκυλίσια μάτια, που σε κοιτάζουν με θλίψη και αναρωτιούνται: τι σου έχω κάνει για να αξίζω αυτή τη συμπεριφορά εκ μέρους σου; Αν κάποια στιγμή τον πονέσατε κατά λάθος ψυχικά - ή ακόμη άθελά σας και σωματικά – θα δημιουργηθούν μέσα σας αυτά τα αισθήματα ενοχής, και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα σας βασανίζουν εσωτερικά αν του έχετε τρομερή αδυναμία. Όμως, όπως θα δείτε και στη συνέχεια του άρθρου μου, δεν υπάρχει λόγος να βασανίζεστε άλλο!

Υπάρχει ένας τρόπος, με τον οποίο μπορείτε να ζητήσετε συγγνώμη από τον σκύλο σας: μιλήστε του με απαλή φωνή. Οι ερευνητές ανακάλυψαν, πως οι σκύλοι μας αγαπούν τόσο βαθιά, που δεν θα αναστατωθούν ή θα θυμώσουν με εμάς τους ανθρώπους, αν τους πληγώσαμε κατά λάθος. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να τους δείχνουμε σεβασμό και να τους φροντίζουμε αν τους προκαλέσουμε κατά λάθος πόνο. Έτσι, όταν τους μιλάμε με μια - περισσότερο - παιδική φωνή, αναγνωρίζουν πως πραγματικά δεν είχαμε σκοπό να τους κάνουμε με τίποτα κακό. Αυτό, μπορεί μετά την αναστάτωσή του, να βοηθήσει τον σκύλο μας να ηρεμήσει και πάλι πολύ γρήγορα.

Επιστημονικά αποδεδειγμένο: οι σκύλοι αντιδρούν θετικά στις παιδικές και μωρουδίστικες φωνές.

Διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν εξετάσει τις επιπτώσεις της επικοινωνίας με τους σκύλους. Μάλιστα μια μελέτη του 2017, που έγινε από τους ερευνητές του University of York, Alex Benjamin και Katie Slocombe, διαπίστωσε πως οι σκύλοι ανταποκρίνονται θετικά σε υψηλές φωνές ή σε ομιλία που μοιάζει με μωρά. Αυτός ο τύπος επικοινωνίας προκαλεί μεγαλύτερη προσοχή και συναισθηματική ανταπόκριση στα σκυλιά. Αυτό πιστεύεται ότι συμβαίνει επειδή τα σκυλιά συνδέουν την υψηλή φωνή με τη φιλικότητα και την ασφάλεια.

Μια άλλη μελέτη του 2018 που διεξήχθη από ερευνητές του City University of New York, διαπίστωσε πως οι σκύλοι ανταποκρίνονται θετικά σε μια φιλική φωνή και ανταποκρίνονται στις θετικές εκφράσεις του προσώπου. Αυτή η μελέτη έδειξε πως ο σκύλος μας είναι πραγματικά σε θέση να αναγνωρίζει τα διαφορετικά ανθρώπινα συναισθήματα όπως τη χαρά, τον θυμό ή την ουδετερότητα στις εκφράσεις του προσώπου μας και να ανταποκρίνεται σε αυτά.

Ο συνδυασμός ενός υψηλού τόνου στη φωνή μας και της φιλικής έκφρασης του προσώπου μας, μπορεί έτσι να μας βοηθήσει να ενισχύσουμε τον δεσμό με τον σκύλο μας.

Όμως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τρόποι, με τους οποίους μπορούμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον σκύλο μας:

  • Μπορούμε να χαϊδέψουμε απαλά τον σκύλο μας, για να του δείξουμε τη στοργή μας και να του ζητήσουμε με αυτόν τον τρόπο συγγνώμη.
  • Μπορούμε να δώσουμε στον σκύλο μας μια λιχουδιά ή ένα παιχνίδι ως ένδειξη συγγνώμης και επανόρθωσης εκ μέρους μας.
  • Μπορούμε να περάσουμε κάποιο χρόνο μαζί με τον σκύλο μας και να του δώσουμε του την πλήρη προσοχή μας.

Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top