Μυρμήγκια στο σπίτι:

Απαλλαγείτε από αυτά με απλές σπιτικές λύσεις που βοηθούν.


  • Τελευταία ενημέρωση: 08 Ιουλίου 2023

Μυρμήγκια στο σπίτι: απαλλαγείτε από αυτά με απλές σπιτικές λύσεις που βοηθούν.

Τα μυρμήγκια πηγαίνουν συνεχώς πάνω κάτω μέσα στο σπίτι και στη χειρότερη περίπτωση, εγκαθίστανται και στο εσωτερικό του ντουλαπιού. Για την αντιμετώπιση τους, υπάρχουν κάποιες απλές σπιτικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά.

Τα μυρμήγκια είναι πολύ ωφέλιμα πλάσματα για το οικοσύστημα. Από τη μια, χρησιμεύουν ως πηγή τροφής για ζώα του κήπου, όπως είναι τα πουλιά, κάποια έντομα και οι αράχνες. Από την άλλη, τα τέλεια οργανωμένα και πολύ εργατικά πλάσματα τρώνε πτώματα – και έτσι διατηρούν το έδαφος υγιές και καθαρό. Ωστόσο, αυτά τα ζώα καθαρισμού δεν είναι ευπρόσδεκτοι επισκέπτες στο σπίτι μας.

Μυρμήγκια στο σπίτι: οι αποθηκευτικοί μας χώροι είναι ένας παράδεισος για αυτά τα πλάσματα

Πώς μπαίνουν όμως τα μυρμήγκια μέσα στους εσωτερικούς μας χώρους; Ή μάλλον ακόμη καλύτερα - τι προσελκύει τα μυρμήγκια σε τόσο μεγάλα πλήθη; Ο λόγος είναι αρκετά εύλογος: “κατά κανόνα, τα τοπικά είδη μυρμηγκιών μπαίνουν στα σπίτια μας κυρίως την άνοιξη ή το καλοκαίρι.” Και λέγεται επίσης, πως αυτό οφείλεται στο γεγονός, πως στο φυσικό τους περιβάλλον τους λείπει αρκετή τροφή, την οποία αναζητούν στους δικούς μας χώρους.

Επιπλέον, οι κύριες πηγές τροφής τους, όπως είναι η έκκριση των αφίδων, δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί επαρκώς την άνοιξη. Και έτσι επομένως, τα μυρμήγκια βρίσκουν την υπερπροσφορά της τροφής τους στα σπίτια μας - έναν πραγματικό παράδεισο ζάχαρης και πρωτεΐνης όσο μπορεί να δει το μάτι.

Απομάκρυνση των μυρμηγκιών από το σπίτι: μην ξεκινάτε ποτέ την πρώτη σας κίνηση με τη χρήση χημικών

Η χρήση φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών ουσιών είναι βάναυση και προκαλούν μια μόνιμη ζημιά στα μυρμήγκια. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύω να μην χρησιμοποιείτε ποτέ μπέικιν πάουντερ. Υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την πρακτική, καθώς η χρήση της όχι μόνο βασανίζει τα ζώα, αλλά και το υλικό αυτό δεν υπόσχεται κάποια επιτυχία. Επειδή η φωλιά των μυρμηγκιών παραμένει ανέγγιχτη.

Διώξτε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας με έντονες φυσικές μυρωδιές

Αυτό που μυρίζει πολύ ευχάριστα για εμάς τους ανθρώπους, το μυρμήγκι το αποφεύγει σαν τον διάολο: την κανέλα και το λεμόνι. Εάν ρίξετε λίγο από αυτά τα δύο σε μορφή αιθέριου ελαίου επάνω σε ένα πανί και σκουπίσετε με αυτό τις περιοχές από όπου περνούν, η αποικία των μυρμηγκιών που σας επισκέπτεται θα αποχωρήσει οικειοθελώς. Επίσης, τα μυρμήγκια αποστρέφονται την έντονη μυρωδιά της δάφνης και του γαρυφάλλου. Τοποθετημένα απευθείας στα μονοπάτια που βαδίζουν τα μυρμήγκια θα καταστρέψετε και τα δικά τους αρωματικά ίχνη που χρησιμοποιούν για να μην χάνουν το μονοπάτι τους.

Απωθήστε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας με αντίπαλό τους τα άλατα και την κιμωλία

Μια έντονη και φαρδιά γραμμή κιμωλίας μπροστά από τη φωλιά των μυρμηγκιών λειτουργεί ως ένα φυσικό εμπόδιο. Και είναι και διασκεδαστικό να το παρακολουθείτε: τα μυρμήγκια θα κάνουν ότι μπορούν, ώστε να μην πατήσουν τη γραμμή. Και ο λόγος για αυτό είναι, πως οι μικροί αυτοί εισβολείς αποφεύγουν με κάθε τρόπο τις αλκαλικές ουσίες - πριν από τη γραμμή, θα τα δείτε να κάνουν μεταβολή.

Αποτρέψτε την είσοδο των μυρμηγκιών στο σπίτι σας με τη χρήση κολλητικής ταινίας

Ειδικοί συνιστούν την κολλητική ταινία διπλής όψης ως μια άλλη φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο, όταν δεν βοηθάει κάτι άλλο. Και εντελώς απλή στη χρήση της: τοποθετήστε την ταινία κάθετα στο μονοπάτι που βαδίζουν, λίγο πριν μπούνε στο σπίτι σας. Τα ζώα θα χάσουν το ίχνος της μυρωδιάς που πρέπει να ακολουθήσουν και ή θα κολλήσουν στην ταινία ή στην καλύτερη περίπτωση θα επιστρέψουν πίσω στη φωλιά τους.

Όπως βλέπετε, υπάρχουν αρκετοί απλοί τρόποι για να απαλλαγείτε φυσικά από τα μυρμήγκια που εισέρχονται στο σπίτι σας. Επομένως, η χρήση χημικών ενάντια στα μυρμήγκια δεν είναι αναγκαία – και για το δικό σας το καλό.


Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top