Τεστ χαρακτήρα:

πες μου πως τρως, για να σου πω ποιος είσαι.


  • Τελευταία ενημέρωση: 08 Νοεμβρίου 2021

Τεστ χαρακτήρα: πες μου πως τρως, για να σου πω ποιος είσαι

Η ψυχολογία είναι ένας πολύ ενδιαφέρον επιστημονικός τομέας, τον οποίο όμως οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουν βαρετό. Ευτυχώς όμως εγώ όχι, και για τον λόγο αυτόν αποφάσισα με το άρθρο αυτό να σας δείξω κάποια πράγματα, τα οποία από τη μια θα σας φανούν λίγο αστεία, από την άλλη όμως θα συνειδητοποιήσετε πως αυτό που εγώ δεν βρίσκω βαρετό, είναι και πολύ ενδιαφέρον.

Δεν επέλεξα κάποιον δύσκολο τομέα που θα σας παρουσιάσω, αλλά έναν τομέα με τον οποίο ασχολείστε τουλάχιστον δυο με τρεις φορές την ημέρα, και μάλιστα όλοι όσοι διαβάσετε το άρθρο αυτό. Και επειδή δεν βγάζω ούτε τον ίδιο μου τον εαυτό από έξω, παραδέχομαι πως με πολύ γέλιο αναγνώρισα στο σωστό σημείο τον χαρακτήρα μου μέσα σε αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω.

Για όσους λοιπόν δεν το γνώριζαν, ο τρόπος που τρώμε λέει πολλά για την προσωπικότητα μας. Ανήκουμε σε αυτούς που τρώνε αργά; Τρώμε δίνοντας προσοχή στη λεπτομέρεια, ή μήπως ανήκουμε σε εκείνους τους ανθρώπους που τρώνε γρήγορα; Ας δούμε λοιπόν τι "μαρτυράει" η διατροφική μας συνήθεια για την προσωπικότητα μας...

Τρώμε γρήγορα

Το πιάτο μας είναι ήδη άδειο, πριν καν προλάβουν οι υπόλοιποι να ακουμπήσουν το πιρούνι τους; Τότε ανήκουμε στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων, οι οποίοι έχουν το Multitasking στο αίμα τους. Καταφέρνουμε όλα τα Deadlines πάντα intime, και κερδίζουμε πολύ συχνά τους πάντες στον ανταγωνισμό. Μας αρέσει μεν να βάζουμε τις ανάγκες των δικών μας ανθρώπων πάνω από τις δικές μας, όμως είναι εξίσου σημαντικό για εμάς να έχουμε στη διάθεση μας και τον ανάλογο χρόνο για τον εαυτό μας.

Τρώμε αργά

Εάν ανήκουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που τρώνε αργά, τότε αφιερώνουμε επίσης πολύ χρόνο και στη ζωή μας. Είτε πρόκειται για προσωπικές αποφάσεις, είτε για συγκεκριμένα επαγγελματικά βήματα. Κι αυτό συμβαίνει, επειδή πιστεύουμε ακράδαντα πως η ποιότητα είναι πολύ πιο σημαντική από την ταχύτητα. Ξέρουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή μας - και τους ανθρώπους που ανήκουν σε αυτήν, και έχουμε συνηθίσει να ζούμε στο εδώ και το τώρα.

Τρώμε οργανωμένα

Εάν ανήκουμε στα άτομα που βάζουν πάντα στο πιάτο τους όλα με μια συγκεκριμένη σειρά, ώστε μην τύχει και μπερδευτεί ή αναμιχθεί κάτι με κάτι άλλο, τότε ανήκουμε στην κατηγορία εκείνων των ατόμων, που έχουν μάθει να βαδίζουν στην τακτοποιημένη τους ζωή με έναν πολύ οργανωμένο τρόπο. Όμως, ίσως να πάσχουμε λίγο σε ότι αφορά την ευελιξία μας - ή μήπως δεν είναι έτσι;

Ο τρόπος - και το φαγητό - που τρώμε είναι μια μοναδική περιπέτεια

Δεν έχουμε ενδοιασμούς να φάμε ακόμη και τα κεφάλια ή τα πόδια των ζώων, και με το πιάτο μας θα μπορούσαμε να τρομάξουμε τους άλλους; Τότε ανήκουμε στα άτομα που τολμούν να αναζητήσουν την περιπέτεια στο φαγητό τους. Κι έτσι ακριβώς αντιμετωπίζουμε και την καθημερινότητα στη ζωή μας: ως τυχοδιώκτης, δεν αποφεύγουμε τις συγκρούσεις με άλλα άτομα, και δεν μας φοβίζουν νέες ιδέες και σχέδια στη ζωή μας. Άλλωστε, πιστεύουμε πως ζούμε μόνο μια φορά.

Τρώμε επιλεκτικά

Ανήκουμε στα άτομα εκείνα, για τα οποία θα υπάρχει πάντα κάτι που δεν θα τους αρέσει στο φαγητό ή στη γεύση του; Τότε ανήκουμε στον πιο τελειομανή τύπο ανθρώπου. Δεν μας αρέσει να εγκαταλείπουμε εκείνο το σημείο στο οποίο αισθανόμαστε άνετα, και πρέπει πάντα να γνωρίζουμε από πριν, τι ακριβώς συμβαίνει. Ωστόσο, ανήκουμε στην κατηγορία των περίεργων ατόμων με γενικά ενδιαφέροντα, και δεν αποφεύγουμε να κάνουμε ερωτήσεις όταν θέλουμε να μάθουμε κάτι συγκεκριμένο.

Τρώμε αφού ανακατέψουμε όλα μεταξύ τους

Ο άνθρωπος που τα ανακατεύει όλα σε ένα πιάτο πριν ξεκινήσει να τρώει, το κάνει επειδή έτσι του αρέσει περισσότερο. Ακολουθούμε τον ίδιο τρόπο φαγητού κι εμείς; Τότε ανήκουμε στην κατηγορία των πολύ ανοικτών και φιλικών ατόμων, τα οποία μπορούν να ασχοληθούν και με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Και αυτό συχνά λειτουργεί αρκετά καλά, μέχρι τη στιγμή που θα διατρέξουμε τον κίνδυνο να παραφορτωθούμε χωρίς να το καταλάβουμε.

Τρώμε μεμονωμένα

Τρώμε πρώτα τον αρακά, μετά τις πατάτες και στο τέλος τον κεφτέ - προτιμάμε να απολαμβάνουμε τα υλικά του φαγητού το ένα μετά το άλλο και με την δική μας λογική σειρά, παρά να τα τρώμε ανακατεμένα; Αν έχουμε αυτό τον τρόπο διατροφής, τότε ανήκουμε στα άτομα εκείνα, που είναι πολύ προσεκτικά, σκέφτονται τα πάντα πολλές φορές και πολύ καλά, και πίσω από την "τρέλα" μας κρύβεται μια μέθοδος. Ανήκουμε στα δημιουργικά μυαλά, και βλέπουμε τον κόσμο λίγο διαφορετικά από ότι τον βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι.

Τρώμε με πολλή ...φασαρία

Ότι τρώγεται και βρεθεί μπροστά μας, θα καταλήξει μέσα μας αφού δημιουργήσουμε και τους ανάλογους θορύβους. Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να φάμε κάτι, χωρίς να σαλιαρίσουμε, χωρίς να το ρουφήξουμε ή να το μασήσουμε δυνατά. Όμως, τι σημαίνει αυτό για τον χαρακτήρα μας; Ανήκουμε στα άτομα εκείνα, που βρίσκονται σε πλήρη ηρεμία με τον εαυτό τους και που δεν τα νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτά. Βέβαια, από την άλλη - δεν έχουν και τελείως άδικο...

Προετοιμάζουμε άψογα και με ακρίβεια αυτό που θα φάμε

Ανήκουμε στα άτομα εκείνα, τα οποία επενδύουν χρόνο για να ετοιμάσουν και να "στρώσουν" όμορφα το πιάτο τους πριν το φάνε, επειδή πιστεύουμε πως πρώτα τρώει το μάτι και έπειτα το στόμα; Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι, γιατί δείχνει πως βλέπουμε πάντα μπροστά και είμαστε προσανατολισμένοι στους στόχους μας. Επιπλέον, μας αρέσει να οργανώνουμε σχέδια για το μέλλον - είτε πρόκειται για επαγγελματικά σχέδια, είτε για εντελώς προσωπικά.

Λοιπόν; Επιτρέψτε μου να ρωτήσω: καταφέρατε να αναγνωρίσετε την προσωπικότητα του εαυτού σας μέσω του τρόπου ή των τρόπων που συνηθίζετε να τρώτε;


Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top