Πλησιάζει η ώρα του 1ου ραντεβού;

Έτσι θα κάνετε καλή εντύπωση!


  • Τελευταία ενημέρωση: 09 Ιουλίου 2021

Πλησιάζει η ώρα του 1ου ραντεβού; Έτσι θα κάνετε καλή εντύπωση!

Έχετε ένα ραντεβού; Συγχαρητήρια! Όμως: παρόλο το στρες που νιώθετε, προσπαθήστε να διατηρήρετε την ψυχραιμία σας! Επειδή, συνήθως ο ενθουσιασμός αναμιγνύεται με τη χαρά του πρώτου ραντεβού, και μας ωθεί να κάνουμε λάθη. Και σε τελική ανάλυση, δεν θέλετε να αποκλειστείτε πριν τον 2ο γύρο.

Όμως, πώς θα εντυπωσιάσετε μια γυναίκα τόσο θετικά, που δεν θα μπορεί να περιμένει την ώρα για να σας ξαναδεί; Και ειδικά, επειδή οι γυναίκες είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους - ενώ η μια λατρεύει ένα ρομαντικό δείπνο, η άλλη θέλει ένα ραντεβού σε ένα ροκ μπαράκι. Κι όμως υπάρχουν κάποια πράγματα, που αν τα ακολουθήσετε σωστά, θα κάνετε σχεδόν τις καρδιές όλων των γυναικών να λιώνουν για εσάς. Στο άρθρο που ακολουθεί, θα σας εκμυστηρευτούμε κάποια μυστικά, με τα οποία θα μπορέσετε να πείσετε το ραντεβού σας, πως είσατε μια πολύ καλή επιλογή - ίσως μάλιστα η καλύτερη. Πάμε να δούμε λοιπόν...

1. Η ουσία του 1ου ραντεβού

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν το ραντεβού αυτό, έτσι ώστε να είστε σίγουρος πως δεν θα πάει κάτι στραβά. Και μην ανησυχείτε: αυτό δεν σημαίνει, πως θα πρέπει να "πάτε" προετοιμασμένος σαν να περνούσατε από συνέντευξη του μελλοντικού σας εργοδότη για τη δουλειά της ζωής σας. Ωστόσο, μια καλή προετοιμασία θα σας βοηθούσε να μειώσετε την ένταση που θα νιώθετε μέσα σας εκείνη τη στιγμή.

Και πώς προετοιμάζεστε σωστά; κάπως έτσι: αντί να κάνετε υποθέσεις για το που θα προτιμούσε η γυναίκα της καρδιάς σας να περάσετε για πρώτη φορά τον κοινό σας χρόνο, ρωτήστε την απλά τι τις αρέσει. Θα προτιμούσε να πάτε κάπου για φαγητό, να βγείτε μια βόλτα, να πάτε σε μια συναυλία ή μήπως καλύτερα στον σινεμά; Από την απάντηση που θα λάβετε, θα γνωρίζετε και πως πρέπει να ντυθείτε, ώστε να μην είσαστε εσείς αυτός που δεν ταιριάζει στην περίσταση.
Ρίξτε και μια ματιά, πως θα φτάσετε έγκαιρα στον τόπο που έχετε κανονίσει να βρεθείτε, ώστε να μην φτάσετε καθυστερημένα - κάτι τέτοιο θα ήταν με σιγουριά, η πρώτη σας (ίσως και η τελευταία) κίτρινη κάρτα που θα λάβετε από το άτομο αυτό.

Και κάτι ακόμη: παρόλη την προετοιμασία σας, ίσως υπάρξουν κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής από την πλευρά της κοπέλας πριν την συναντήσετε για πρώτη φορά. Να είσαστε έτοιμος να δεχτείτε αυθόρμητα και με χιούμορ τα νέα σχέδια που θα προκύψουν - ένας όμορφος συνδιασμός ενός σχεδίου, το οποίο χρωματίζεται με τον αυθορμητισμό της τελευταίας στιγμής, μπορεί να κερδίσει τις γυναικείες καρδιές!

2. Το ντύσιμο και ο πρώτος χαιρετισμός

Αυτό που είναι ίσως μάλιστα και πιο σημαντικό από το ντύσιμό σας, είναι ο τρόπος που μυρίζετε. Πολύ σωστά διαβάσατε! Η όμορφη μυρωδιά ενός άντρα ενεργοποιεί στις γυναίκες επίσης όμορφα συναισθήματα και ευχάριστες αναμνήσεις. Όμως προσοχή: μην το παρακάνετε με μισό μπουκάλι αρώματος στο γιακά και άλλο τόσο τα μαλλιά σας, ώστε να μυρίζετε σαν ένα κινητό αρωματοπωλείο. Οι γυναίκες επηρεάζονται θετικά από όμορφες και ελαφριές μυρωδιές.
Άν καταφέρετε να πάρετε ένα δεύτερο ή ακόμη και ένα τρίτο ραντεβού, προσπαθήστε να έχετε το ίδιο άρωμα - αυτό κάνει μια γυναίκα να εξοικειωθεί πιο εύκολα μαζί σας και να νιώσει οικεία - χωρίς να γνωρίζει γιατί συμβαίνει αυτό.

Και μια που μιλάμε για το πρώτο "γειά σου" μεταξύ σας: αν θέλετε να πετύχετε αυτή την πρώτη εντύπωση μέσα της τύπου "wow", χαμογελάστε. Χαμογελάστε, και πείτε της πόσο χαίρεστε που βρεθήκατε. Θέλετε να της προσφέρετε και ένα τριαντάφυλλο την πρώτη φορά που θα βρεθείτε; Αυτό, αφήστε το καλύτερα για αργότερα!

3. Κάντε την πρόταση να της προσφέρετε ένα ποτό

Εάν έχετε κανονίσει να βρεθείτε σε ένα μπαράκι, ένα πάρτυ ή ένα καφέ, αξίζει να επωφεληθείτε από την κλασική ατμόσφαιρα του πρώτου σας ραντεβού: προσκαλέστε την για ένα ποτό! Όμως όχι, σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να την μεθύσετε. Αντί του ποτού, θα μπορούσατε να της προσφέρετε και έναν καφέ ή έναν χυμό. Πρόκειται για μια φιλόξενη χειρονομία (δείχνετε πως ενδιαφέρεστε για το καλό της), και με αυτή την χειρονομία σας θέλετε να της δώσετε κάτι, στο οποίο θα μπορεί να στηριχθεί συναισθηματικά (και να είναι πιο χαλαρή απέναντί σας).
Ανάλογα με το ποτό που θα παραγγείλει, αυτό θα μπορούσε να είναι και μια καλή αφορμή για να ξεκινήσει μεταξύ σας μια χαλαρή συζήτηση.

Για εσάς τον ίδιο, αποφύγετε να παραγγείλετε κάτι επιδεικτικό, όπως ένα παλιό ουίσκι ή μια ιδιαίτερου τύπου μπύρα - επειδή θέλετε να προσελκύσετε εσείς την προσοχή της κι όχι το ποτό που πίνετε. Ακόμη καλύτερα θα ήταν, να παραγγείλετε αυτό που πίνει και η ίδια. Παρεμπιπτόντως: αν αρνηθεί την πρότασή σας για ένα ποτό, αυτό δεν είναι η καταστροφή της ημέρας - απλά, ίσως σημαίνει πως εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή δεν χρειάζεται πραγματικά κάτι για να πιεί.

4. Το θέμα συζήτησης στο πρώτο ραντεβού

Συγχαρητήρια - αφού φτάσατε ως εδώ, βρίσκεστε ακριβώς στη μέση του δρόμου που θα σας οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας σχέσης! Μόλις περάσουν τα πρώτα λεπτά της συνάντησης, υποσυνείδητα θα αποφασιστεί σε αυτή τη φάση, εάν θα υπάρξει μεταξύ σας ένα επόμενο ραντεβού ή όχι. Όμως δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουν να τρέμουν τα γόνατά σας σε αυτό το σημείο. Μείνετε πιστός στον πιο σημαντικό κανόνα: μην μιλάτε ασταμάτητα για εσάς τον ίδιο! Η αντίθετη στρατηγική, έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έχει αποδείξει, πως οι πιθανότητες για ένα δεύτερο ραντεβού είναι πολύ υψηλότερες, αν δείξετε το ενδιαφέρον για να μάθετε εσείς όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα γύρω από το άτομο που έχετε μπροστά σας στο ραντεβού αυτό. Οι άνθρωποι μιλούν ευχαρίστως για τον ίδιο τους τον εαυτό, και χαίρονται ιδιαίτερα όταν κάποιος δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον και ακούει προσεκτικά.

Με τις ερωτήσεις σας δείχνετε πραγματικό ενδιαφέρον για να γνωρίσετε καλύτερα το άτομο που σας ενδιαφέρει. Αυτό κάνει καλύτερη εντύπωση από ότι θα έφτιαχνε ένα καλομελετημένο κομπλιμέντο. Ιδιαίτερα οι ερωτήσεις σας επάνω σε αυτά που διηγείται η κοπέλα που σας ενδιαφέρει, της δείχνουν πως την ακούτε με μεγάλη προσοχή και δεν σας είναι αδιάφορα αυτά που λέει.

Βέβαια, ούτε κι εσείς χρειάζεται να κρατήσετε το στόμα σας τελείως κλειστό σε θέματα γύρω από εσάς, επειδή αυτό θα σας έκανε να κρατάτε άσκοπα απόσταση μεταξύ σας. Και μια μικρή συμβουλή επάνω στη γλώσσα του σώματος: χαμηλώστε ελαφρώς το πρόσωπό σας - αυτό, θα σας κάνει στα μάτια της πιο συμπαθητικό. Και μην ξεχνάτε, να την κοιτάτε στα μάτια όταν μιλάτε! Όμως, να την κοιτάτε στα μάτια, όχι να καρφωθείτε επάνω σε αυτά...

5. Θέματα συζήτησης που θα ήταν καλό να αποφύγετε

Η συζήτηση μεταξύ δυο ανθρώπων σε ένα ραντεβού, δεν είναι συζήτηση μεταξύ συνεργατών κατα το μεσημεριανό διάλειμμα, ούτε είναι συνεδρίαση γύρω από την τελευταία τεχνολογία του Networking. Αν δεν θέλετε να κάνετε την κοπέλα που σας ενδιαφέρει να αισθανθεί βαρετά μαζί σας, αποφύγετε να μιλάτε πολύ σχετικά με την δουλειά σας. Οι φιλοδοξίες της σταδιοδρομίας σας ή τα προβλήματα με τους συναδέλφους σας δεν ανήκουν σε αυτή την συγκεκριμένη συζήτηση.
Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ έχει αποδειχτεί, πως οι γυναίκες είχαν την τάση να σκέφτονται άλλα πράγματα ή να βρίσκονται με τις σκέψεις τους ξαφνικά "αλλού", όσο ένας άντρας τις μιλούσε για την δουλειά του. Ακόμη και τα προσωπικά σας χόμπυ, όπως οι μετατροπές στο αυτοκίνητό σας, το κυνήγι με τους φίλους σας ή το ψάρεμα με τον κουμπάρο σας, θα ήταν θέματα συζήτησης που θα ήταν προτιμότερο να αφήσετε για κάποια άλλη φορα - πολύ αργότερα!...

Για να ξεκινήσετε τη συζήτηση, η ερώτηση γύρω από τη δουλειά της δεν είναι η καλύτερη επιλογή που θα κάνετε - και μπορεί να κάνετε πολλά λάθη με αυτήν. Αν όμως ξεκινήσει από μόνη της με αυτό το θέμα, μην την διακόψετε - αλλά λάβετε μέρος στη συζήτηση. Δείξτε της όμως, πως σας ενδιαφέρουν και τα δικά της προσωπικά ενδιαφέροντα, και πως δεν την προσδιορίζετε ως άτομο μόνο μέσω του επαγγέλματός της.
Μια γυναίκα θέλει να διασκεδάσει κατα τη διάρκεια ενός ραντεβού και να μην σκέφτεται τη δουλειά της - ή την δική σας. Αυτά είναι σαν δύο διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια. Εξάλλου - και διαψεύστε με αν κάνω λάθος - νομίζω πως αυτή την στιγμή δεν βρεθήκατε επειδή ψάχνετε οι δυο σας έναν επαγγελματικό συνεργάτη!

6. Δείξτε της πως έχετε χιούμορ

Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για ένα δεύτερο ραντεβού μαζί της, είναι αν καταφέρετε να γελάτε μαζί όσο συζητάτε. Αυτό απέδειξαν αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας. Στο πλαίσιο της μελέτης τους, άφησαν άτομα που είναι ελεύθερα - και που δεν γνωρίζονταν από πριν μεταξύ τους - να έχουν μια συνομιλία ως ζευγάρι. Μετά από αυτή την συνομιλία, συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο. Το αποτέλεσμα ήταν, πως όσο περισσότερο γέλασε μια γυναίκα με το χιούμορ του άντρα που συνομιλούσε, τόσο μεγαλύτερη επιθυμία είχε μετά την συζήτηση αυτή για να τον γνωρίσει καλύτερα.
Η εξήγηση: Το γέλιο δημιουργεί εγγύτητα μεταξύ δύο ανθρώπων, τους συνδέει και τους κάνει πιο ελκυστικούς. Η αίσθηση του καλού χιούμορ και η υψηλή νοημοσύνη ενός άντρα, είναι για τις περισσότερες γυναίκες πιο σημαντικά από την εμφάνισή του. Βέβαια κι εδώ μια καλή συμβουλή: αποφύγετε να σεξιστικά ανέκδοτα για τις ξανθιές ή παρόμοιες συζητήσεις!

7. Δείξτε πως έχετε κοινά σημεία μεταξύ σας

Άν διηγηθεί η κοπέλα του ραντεβού σας στις φίλες της μετά τη συνάντηση που είχατε, πως είσαστε στο ίδιο μήκος κύματος, τότε τα κάνατε όλα σωστά. Μπορείτε όμως και να βάλετε λίγο το "χεράκι" σας, ώστε να την βοηθήσετε να πιστέψει κάτι τέτοιο. Μιμηθείτε π.χ. κάποιες απλές κινήσεις της, και μάλιστα με τόσο λεπτό τρόπο ώστε να μην το λάβει αμέσως συνειδητά υπόψιν της.
Πιάστε π.χ. κι εσείς το ποτήρι σας για να πιείτε, την ίδια στιγμή που πιάνει και αυτή το δικό της για να πιεί - χωρίς να το παρατραβήξετε βέβαια κάθε φορά και καταντήσει κοροϊδία. Άν παραγγείλει φαγητό χωρίς κρέας, δεν χρειάζεται να λήψει και από το δικό σας πιάτο το κρέας αν το αγαπάτε, όμως μια τέτοια κίνηση κάνει την επιτυχία σας πιο εύκολη. Αν προτιμήσει να μην πιει αλκοόλ, κάντε κι εσείς το ίδιο. Όμως, μην το πάρετε λάθος: δεν πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας σε κάτι που δεν το θέλετε - κάτι τέτοιο θα το καταλάβει μια γυναίκα αμέσως, και πιστέψτε με, δεν θα της αρέσει καθόλου.

8. Αναφέρετε το όνομά της

Το να αναφέρεις σε έναν άνθρωπο το όνομά του όταν συζητάς μαζί του, δείχνει το σεβασμό σου προς το άτομο αυτό, δημιουργεί εγγύτητα ανάμεσά σας, και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι μάλιστα και πολύ σέξυ. Όμως προσοχή: Μην το κάνετε σε κάθε σας πρόταση - "δοσολογήστε" το με μεγάλη οικονομία.
Όταν επιστρέφει π.χ. από την τουαλέτα, θα μπορούσατε να της πείτε: "Ελένη, παρατήρησες τώρα που ερχόσουν, πως εκείνοι εκεί πέρα...". Που σημαίνει, πως αναφέρετε το όνομά της χωρίς αυτό να κυριαρχεί σε αυτό που θέλετε να πείτε.

Με τον τρόπο αυτόν, θα την κάνετε να αισθανθεί πιο δεμένη μαζί σας. Κατά τον αρχικό χαιρετισμό και τον αποχαιρετισμό στο τέλος του ραντεβού σας όμως, δεν χρειάζεται να κάνετε τόση "οικονομία" - σε τέτοιες στιγμές, το Namedropping είναι πάντα μια καλή επιλογή.

9. Φροντίστε να δημιουργήσετε μεταξύ σας μια φιλική τάση

Αν νομίζετε πως κάτι δεν έχει πάει καλά κατα τη διάρκεια του ραντεβού, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε μια γυναίκα, μπορείτε να το πετύχετε πολύ πιο εύκολα αν παραμείνετε αυθεντικός. Αν δεν έχει ανάψει μεταξύ σας ακόμη η φλόγα της συμπάθειας, αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την συμπεριφορά σας κατα τη διάρκεια του ραντεβού. Κάποιες γυναίκες προτιμούν τους συγκρατημένους άντρες, κάποιες άλλες τους τολμηρούς. Το καλό σημάδι είναι: όταν ακόμη δεν έχει βρεί μια δικαιολογία για να σηκωθεί και να φύγει.

Μπορεί μάλιστα να περάσατε πολύ ευχάριστα μαζί. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να προσπαθείτε με κάθε τρόπο να "τραβήξετε" χρονικά τη διάρκεια αυτού του ραντεβού, και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνετε ο κλόουν της βραδιάς με σκοπό να την κρατήσετε λίγο ακόμη κοντά σας. Να θυμάστε πάντα: θέλετε να την ξαναδείτε. Προτιμήστε να δώσετε ένα τέλος στην πρώτη σας βραδιά με ένα επιτυχημένο Cliffhanger - ακριβώς όπως θα γινόταν και σε μια καλή τηλεοπτική σειρά.

10. Πρώτο ραντεβού και φιλί - επιτρέπεται;

Σαφέστατα! Τίποτε δεν απαγορεύεται, όταν το θέλουν και οι δύο - από το πιάσιμο του χεριού, από ένα απαλό και ζεστό φιλί, έως και έναν παθιασμένο έρωτα. Εάν υπάρξει τόσο σύντομα σωματική επαφή μεταξύ δύο ατόμων, είναι ένα σημάδι, πως υπάρχει μια έλξη μεταξύ αυτών των δύο ατόμων και πως γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν.
Κατα το πρώτο ραντεβού ωστόσο, απαιτείται να δείξουμε λίγη συναισθηματική ευαισθησία. Και η συμβουλή μου είναι, πως θα πρέπει να περιμένουμε την πρωτοβουλία από τη μεριά της γυναίκας.

Βέβαια, η κατάσταση κατα το δεύτερο ραντεβού είναι διαφορετική - εκεί θα περιμένει η γυναίκα μεγαλύτερη δραστηριότητα από την δική σας πλευρά. Όμως, μην ξεχνάμε - πρέπει πρώτα να καταφέρετε να φτάσετε στο σημείο εκείνο του δεύτερου ραντεβού. Και με ποιόν τρόπο θα το καταφέρετε;

Αν καταφέρετε να αγγίξετε την κοπέλα του ραντεβού σας βαθιά μέσα από τα μάτια της με το βλέμμα σας, είναι πιο πιθανό να ξυπνήσετε ήδη μέσα της και την όρεξη για την επόμενη συνάντησή σας, από ότι αν της "την πέσετε" ολοκληρωτικά και ψυχρά από την αρχή. Ακόμη και ένα γρήγορο φιλί στο μάγουλο κατα το αγκάλιασμα του αποχαιρετισμού, μπορεί να κάνει το δικό του θαύμα - και ακριβώς στο σημείο αυτό, μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον πόντους με την ευχάριστη και όμορφη μυρωδιά σας!

11. Πότε θα πρέπει να επικοινωνήσω πάλι μαζί της;

Ξεχάστε τον κανόνα των 3 ημερών που γνωσίζατε από παλιά, και εμπιστευθείτε αυτό που σας λέει το συναίσθημα μέσα σας. Απολαύσατε το πρώτο ραντεβού μαζί της; Τότε δεν υπάρχει κάτι εναντίον, από το να επικοινωνήσετε μαζί της το ίδιο απόγευμα, ή νωρίς το πρωί την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε ο χώρος γνωριμιών Parship, το 44% των αντρών επικοινώνησαν με την κοπέλα του ραντεβού τους μέσα στις πρώτες 24 ώρες - εφόσον είχαν βέβαια ένα ευχάριστο και πολύ καλό πρώτο ραντεβού.

Βέβαια να μην ξεχνάμε, πως πολλές φορές το "παν μέτρον άριστον" είναι η σοφότερη επιλογή: συνήθως αρκεί κάτι κοφτό και σύντομο, όπως το "πέρασα υπέροχα - σε ευχαριστώ!" Μην διανοηθείτε να γράψετε ένα ολόκληρο μυθιστόρημα - κατα βάθος, θέλετε να παραμείνετε για λίγο ακόμη ο μυστηριώδης νέος άνθρωπος που μόλις έχει γνωρίσει. Και, περιμένετε την δική της αντίδραση, πριν ζητήσετε ένα δεύτερο ραντεβού.

Συμπέρασμα:

Υπάρχουν δύο πράγματα, που εντυπωσιάζουν τις περισότερες γυναίκες: η ευγένεια και η αυτοπεποίθηση ενός άντρα. Άν θέλετε να κερδίσετε μια πραγματική "κυρία", θα πρέπει να της δώσετε το χώρο που χρειάζεται, ώστε να μπορέσει εκεί μέσα να ανοιχτεί.

Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εσάς και την γυναίκα που σας ενδιαφέρει, ακούστε την προσεκτικά, και δώστε της να καταλάβει πως έχετε ένα πραγματικά ειλικρινές ενδιαφέρον για το άτομό της, τοποθετώντας τον εαυτό σας στην άκρη, δίνοντας της προταιρεότητα.
Αυτό δεν σημαίνει πως υποτιμάτε τον ίδιο σας τον εαυτό για να πετύχετε έναν σκοπό - αντίθετα: με αυτόν τον ευγενικό τρόπο, δείχνετε το πραγματικό μεγαλείο σας ως άντρας. Και μην ξεχνάτε ποτέ: αν πυροδοτήσετε όλα σας τα "πυροτεχνήματα" την πρώτη βραδιά, δεν θα σας απομείνει τίποτε για την επόμενη!

Καλή επιτυχία!


Κείμενο: Philos vom Berg

Scroll to Top