Φτιάχνουμε μόνοι μας τσάι με τζίντζερ

Είναι νόστιμο, αποτελεσματικό και πολύ ελαφρύ


  • Τελευταία ενημέρωση: 17 Νοεμβρίου 2020

Φτιάχνουμε μόνοι μας τσάι με τζίντζερ - είναι νόστιμο, αποτελεσματικό και πολύ ελαφρύ

Όποιος είναι κρυωμένος, πίνει πολύ ευχαρίστως τσαί με τζίντζερ. Όμως, πως ακριβώς το φτιάχνουμε; Τον τρόπο για να φτιάξετε μόνοι σας τσάι με τζίντζερ και σε τι σας οφελεί, θα σας το παρουσιάσουμε στο άρθρο μας αυτό.

Πολλοί το έχουν ήδη ακούσει από τους φίλους τους, όταν έχουν κρυολόγημα: "φτιάξε και πιες ένα τσάι με τζίντζερ, θα σου κάνει καλό". Όμως πως μπορεί να φτιάξει κανείς ένα τέτοιο τσάι; Κατα βάθος, είναι κάτι πολύ απλό - πρώτα όμως θα πρέπει να μάθει κανείς τον σωστό τρόπο για να το φτιάξει. Και καλό θα ήταν μάλιστα, να γνωρίζει κανείς και τι περιέχει το χειροποίητο τσάι με τζίντζερ.

Φτιάχνοντας τσάι με τζίντζερ - η δράση του

Το πιο υπέροχο στο τσάι με τζίντζερ είναι, πως πραγματικά προσφέρει εκπληκτικά πολλά καλά. Δύο με τρία φλυτζάνια την ημέρα - και ακόμη καλύτερα σε συνδιασμό με μαύρη σοκολάτα - βοηθούν στην τόνωση της αιμάτωσης. Γι΄αυτό είναι καλό, το πρωί να πίνουμε φρεσκοφτιαγμένο τσάι με τζίντζερ, χρησιμοποιώντας το ως τονωτικό. Αυτό μας βοηθάει επίσης και στο να κρατήσουμε σε χαμηλό επίπεδο τα ποσοστά της καφεΐνης.

Προετοιμασία του τσαγιού με τζίντζερ - γιατί είναι τόσο σημαντική η καυστικότητα του

Σε περίπτωση που κάνετε παράπονα, επειδή το τσάι με τζίτζερ καίει - πρέπει να είναι έτσι και είναι πολύ καλό αυτό. Επειδή, οι καυστικές ουσίες του τζίντζερ μας βοηθούν να ζεσταθούμε από μέσα μας. Κι έτσι ισχύει: πίνουμε τσάι με τζίντζερ και αμέσως αισθανόμαστε ζεστοί - ακόμη και οι "κρυουλιάρηδες" θα αποκτήσουν αμέσως ζεστά χέρια και πόδια.

Η περιεκτικότητα μάλιστα του τζίντζερ σε τζιντζερόλη δρα αντιφλεγμονώδης, διαλύει τα φλέγματα και καταπραΰνει τους πόνους, επειδή σκοτώνει τα μικρόβια. Επιπλέον, το φρεσκοφτιαγμένο τσάι με τζίντζερ δυναμώνει το ανωσοποιητικό μας σύστημα.

Κι αν μας περισσέψει λίγο τσάι και κρυώσει, δεν το πετάμε. Με το τσάι αυτό μπορούμε να κάνουμε γαργάρες, κάτι που ανακουφίσει επίσης από τους πόνους στο λαιμό.

Σε συνδυασμό μάλιστα με λίγο μέλι, χυμό από γκρέιπφρουτ ή λεμόνι, μας βοηθάει το τσάι με τζίντζερ να καταπολεμήσουμε μια ενοχλητική γρίπη του καλοκαιριού - χωρίς βέβαια να ξεχνάμε πως είναι ένας κατάλληλος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε και την κρύα χειμωνιάτικη περίοδο.

Τσάι με τζίντζερ - πρέπει να το ξεφλουδίσω;

Τζίντζερ με ή χωρίς τη φλούδα του - εδώ αντικρούονται οι γνώμες μεταξύ τους. Είναι καλό να αφαιρέσουμε τη φλούδα του ή όχι; Και όμως είναι μια σημαντική ερώτηση για την παρασκευή του τσαγιού. Ουσιαστικά, αυτό που έχει σημασία είναι η προέλευση του τζίντζερ. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και την φλούδα του, θα πρέπει να προτιμήσουμε τζίντζερ βιολογικής παραγωγής, διαφορετικά θα ήταν προτιμότερο να το ξεφλουδίσουμε. Όμως ακόμη και η φρεσκάδα του παίζει έναν σημαντικό ρόλο επάνω σε αυτό. Αν είναι το βιολογικό τζίντζερ φρέσκο, το χρησιμοποιούμε ολόκληρο. Εάν δεν είναι τόσο φρέσκο και έχει αρχίσει η φλούδα του να γίνεται ήδη ξυλώδης, τότε είναι καλύτερα να την αφαιρέσουμε.

Τσάι με τζίντζερ - η συνταγή για να το κάνουμε μόνοι μας

Για μία κανάτα χρειαζόμαστε:

- 1 λίτρο νερό
- 1 κομμάτι τζίντζερ, στο μέγεθος του αντίχειρα
- Προαιρετικά: μέλι, φρέσκο χυμόλεμονιού ή γκρέιπφρουτ

Έτσι το παρασκευάζουμε:

- Πλένουμε το τζίντζερ και το κόβουμε σε λεπτές φέτες
- Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε επάνω στο τζίντζερ
- Αφήνουμε το τσάι να τραβήξει για τουλάχιστον 5 λεπτά. Όσο πιο μεγάλο χρονικό διάστημα τραβήξει, τόσο πιο καυτερό θα γίνει
- Προαιρετικά: συμπληρώνουμε ανάλογα με την προτίμηση μας λίγο μέλι ή τον φρέσκο χυμό λεμονού ή γκρέιπφρουτ

Scroll to Top