Μύθος γύρω από το αλκοόλ:

είναι αλήθεια, πως μεθάμε πιο γρήγορα όταν κάνει ζέστη;


  • Τελευταία ενημέρωση: 06 Αυγούστου 2023

Μύθος γύρω από το αλκοόλ: είναι αλήθεια, πως μεθάμε πιο γρήγορα όταν κάνει ζέστη;

Σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, λίγα πράγματα είναι πιο δροσιστικά από ότι ένα παγωμένο ποτό. Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνει κανείς με την απόλαυση των αλκοολούχων ποτών όπως είναι η μπύρα, το κοκτέιλ ή το λευκό κρασί. Επειδή ο συνδυασμός του αλκοόλ με την υψηλή θερμοκρασία μπορεί να οδηγήσει πολύ πιο γρήγορα στη μέθη.

Οι επιπτώσεις από την κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών ενισχύονται με την αύξηση της θερμοκρασίας

Και ακριβώς για αυτό τον λόγο, πρέπει να πίνουμε το καλοκαίρι πολλά υγρά. Όμως, η ενυδάτωση του οργανισμού μας πρέπει να προέρχεται κυρίως από νερό, χυμούς ή τσάι και όχι από αλκοολικά ποτά. Γιατί όσο περισσότερο αφυδατωμένο είναι ήδη το σώμα μας από τη ζέστη, τόσο ισχυρότερη είναι και η επίδραση των ποτών με περιεκτικότητα σε αλκοόλ – άσχετα αν αυτή είναι χαμηλή - στον οργανισμό μας.

Επίσης, πολλές φορές το αλκοόλ ενισχύει την αφυδάτωση. Επηρεάζει τον μεταβολισμό του αγγελιοφόρου στον εγκέφαλο, και αυτό οδηγεί στην αναστολή της επεξεργασίας των σημάτων του εγκεφάλου. Το αποτέλεσμα: μεθάμε πολύ πιο γρήγορα. Αυτό μπορεί να είναι μάλιστα ιδιαίτερα επικίνδυνο κατά τις πολύ ζεστές ημέρες. Επειδή, ένα αφυδατωμένο σώμα δεν μπορεί πλέον να αντισταθμίσει τη θερμοκρασία του σώματος σε επαρκή βαθμό, και διατρέχει έτσι τον κίνδυνο να καταρρεύσει οργανικά.

Κατανάλωση αλκοολούχων ποτών το καλοκαίρι: λάβετε υπόψιν σας αυτά τα πράγματα

Εάν θέλετε οπωσδήποτε να απολαύσετε την ημέρα σας χωρίς να σας λείψει η κρύα μπύρα ή το αγαπημένο σας Longdrink μέσα στην κάψα του καλοκαιριού, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τις ακόλουθες συμβουλές:

1ον: Είναι απαραίτητο να πίνετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και το αργότερο μετά την κατανάλωση του αλκοολούχου ποτού. Αυτό δρα ενάντια στην αφυδάτωση του σώματος και την γρήγορη μέθη.

2ον: Μην περιμένετε μέχρι να διψάσετε για να πιείτε κάποιο μη αλκοολούχο ποτό. Επειδή, όσο τα κύτταρα του οργανισμού σας τροφοδοτούνται επαρκώς με υγρά, η μπύρα, το κρασί και τα άλλα αλκοολούχα ποτά δεν μπορούν να διεισδύσουν τόσο εύκολα σε αυτά.

3ον: Αποφύγετε τα ζαχαρούχα ποτά μαζί με αλκοόλ. Οι υδατάνθρακες στα ποτά αυτά, αυξάνουν επίσης την επίδραση του αλκοόλ.

4ον: Αφήστε οπωσδήποτε το μεταφορικό σας μέσο στο σπίτι - ακόμα κι αν δεν έχετε σκοπό να καταναλώσετε πολύ αλκοόλ. Επειδή οι συνέπειες από την κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έρθουν εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, με αποτέλεσμα αυτές να οδηγήσουν σε κυκλοφορικά προβλήματα του οργανισμού σας, και έτσι να είσαστε ακατάλληλος για οδήγηση.

5ον: Μην μπαίνετε στη θάλασσα για κολύμπι, μέχρι να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που έχετε καταναλώσει ένα αλκοολούχο ποτό, και οι συνέπειες αυτής της κατανάλωσης έχουν εξασθενήσει. Τα ατυχήματα κατά τη διάρκεια της κολύμβησης μπορούν να συμβούν πολύ εύκολα, ειδικά σε σημεία κολύμβησης που δεν υπάρχει επίβλεψη από έναν ναυαγοσώστη.


Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top