5 λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε

αν θέλετε υγιή μακριά μαλλιά.


  • Τελευταία ενημέρωση: 06 Αυγούστου 2023

5 λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε υγιή μακριά μαλλιά.

Τα μακριά μαλλιά απαιτούν υπομονή – όμως, υπάρχουν και 5 μεγάλα λάθη, τα οποία εμποδίζουν την σωστή ανάπτυξη τους. Τα σωστά θρεπτικά συστατικά, η φροντίδα και το μασάζ, υποστηρίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Αν ονειρεύεστε πυκνά και μακριά μαλλιά, συνήθως έχετε αρκετό δρόμο μπροστά σας μέχρι να τα αποκτήσετε. Ειδικά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσετε το προσωρινό σας κοντό χτένισμα. Γιατί τα όμορφα, υγιή μαλλιά (όποιο μήκος κι αν έχουν) απαιτούν πολλή φροντίδα και προσοχή. Ειδικά, αν βρίσκεστε στη διαδικασία να τα μακρύνετε. Κι εδώ υπάρχουν 5 μεγάλα λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε. Επειδή αυτά εμποδίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Αν θέλετε υγιή μακριά μαλλιά, πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε αυτά τα λάθη:

1. Επιτρέπετε τις εναποθέσεις στα μαλλιά

Τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης μαλλιών είναι χρήσιμα – μπορούν όμως επίσης να προκαλέσουν και ζημιές. Επειδή τα υπολείμματα των προϊόντων αυτών και οι εναποθέσεις στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να οδηγήσουν σε απόφραξη των τριχοθυλακίων. Και αυτή με τη σειρά της, περιορίζει την ανάπτυξη των μαλλιών. Επειδή οι πόροι στο κεφάλι χρειάζονται αέρα, ώστε να διεγείρουν τους θύλακες της τρίχας να αναπτυχθούν. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα με μέτρο, να τα προσαρμόζετε στις πραγματικές ανάγκες των μαλλιών σας και να τα ξεπλένετε πάντα πολύ καλά. Επίσης, να χρησιμοποιείτε ένα peeling για το τριχωτό της κεφαλής σας, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Αυτό είναι ίσως το πρώτο βήμα, ώστε να αποκτήσετε μακριά μαλλιά.

2. Ξεχνάτε τα θρεπτικά συστατικά

Τα μαλλιά μας δεν χρειάζονται μόνο εξωτερικά τη σωστή φροντίδα. Η διατροφή σας μπορεί επίσης να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα μακριά μαλλιά χρειάζονται ειδικά θρεπτικά συστατικά, ώστε να παραμείνουν υγιή και δυνατά. Ιδιαίτερα σημαντικά σε αυτή την περίπτωση: τα κατάλληλα αμινοξέα – και μάλιστα κατά προτίμηση σε μορφή κολλαγόνου. Όμως και η βιοτίνη δρα επίσης θετικά στην ανάπτυξη των μαλλιών.

3. Παραμελείτε το Wellness πρόγραμμα των μαλλιών σας

Τα πλένετε, τα στεγνώνετε με το πιστολάκι, έτοιμα. Για πολλούς ανθρώπους, το πρόγραμμα της καθημερινής φροντίδας των μαλλιών χαρακτηρίζεται κυρίως από την εξοικονόμηση χρόνου. Όμως, αν θέλετε μακριά μαλλιά, δεν πρέπει να παραμελήσετε το βασικό πρόγραμμα της περιποίησης τους. Επειδή ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής - για παράδειγμα - διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι βοηθάει την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα μαλλιά γίνονται επίσης πιο δυνατά, επειδή λόγω του μασάζ τα τριχοθυλάκια τροφοδοτούνται καλύτερα με θρεπτικά συστατικά. Θα πρέπει να προγραμματίζετε ένα μασάζ διάρκειας περίπου δέκα λεπτών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα – κι αυτό δεν χρειάζεται απαραίτητα να το συνδυάζετε με το μπάνιο.

4. Ξεχνάτε τις άκρες των μαλλιών σας

Όποιος επιθυμεί μακριά μαλλιά, τείνει να παραμελεί το κούρεμα τους. Επειδή αυτό θα ήταν αντίθετο μα τα σχέδια του να μακρύνει τα μαλλιά. Σωστά; Κατά βάθος όμως, είναι πολύ αναγκαίο να φροντίζετε τις άκρες των μαλλιών σας, και να τις κόβετε από λίγο σε τακτικά διαστήματα. Διαφορετικά, αυτές θα λεπτύνουν, θα σχηματίσουν σχισμένες άκρες - και τα μαλλιά θα αρχίσουν να σπάνε. Επιπλέον, τα μαλλιά σας μπορεί κάποια στιγμή να είναι μεν μακριά, όμως θα φαίνονται λεπτά και ταλαιπωρημένα. Επίσης, θα πρέπει να ενυδατώνετε τις άκρες των μαλλιών σας με μάσκες και θεραπείες περιποίησης. Επειδή η ενυδάτωση τους συνήθως αφαιρείται κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το πιστολάκι ή κάνετε κάποιο styling.

5. Τα φέρνετε αντιμέτωπα με πάρα πολλή υψηλή θερμοκρασία

Όσο για το πιστολάκι: είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, πως η υψηλή θερμοκρασία είναι πολύ επιβλαβής για τα μαλλιά. Όποιος χρησιμοποιεί συχνά πιστολάκι για να τα στεγνώνει τα μαλλιά του ή σίδερο ισιώματος για να τα ισιώσει, αφυδατώνει τα μαλλιά του και προκαλεί το σπάσιμο τους, το οποίο μετά είναι πολύ δύσκολο να επιδιορθωθεί – κάτι, που φυσικά δρα εναντίον στον στόχο που έχετε θέσει, να αποκτήσετε μακριά μαλλιά. Εάν δεν μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν από μόνα τους στον αέρα, θα πρέπει να φροντίσετε σοβαρά για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες. Και μάλιστα, κάθε φορά που έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών ή σίδερο ισιώματος.


Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top