Η νέα τάση μόδας “No bra”:

Γιατί οι γυναίκες αποφεύγουν να φοράνε πλέον σουτιέν.


  • Τελευταία ενημέρωση: 06 Αυγούστου 2023

Η νέα τάση μόδας “No bra”: Γιατί οι γυναίκες αποφεύγουν να φοράνε πλέον σουτιέν.

Όλο και περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητα τους το σουτιέν. “No bra” που σημαίνει “χωρίς σουτιέν” είναι το όνομα της τάσης αυτής, και μέσα της κρύβει πολλά περισσότερα από την απλή άνεση. Τι νόημα έχει να μην φοράνε οι γυναίκες σουτιέν και γιατί η τάση αυτή έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1960, θα το δούμε παρακάτω στο άρθρο αυτό.

Πρόσφατα καθόμουν με μια φιλική μου παρέα σε ένα καφέ, και δίπλα μας καθόταν μια νεαρή κοπέλα αρχές 20 με την μητέρα της. Η κοπέλα δεν φορούσε σουτιέν κάτω από το μπλουζάκι της, κι αυτό φαινόταν σε τέτοιο βαθμό, που ήταν αρκετά προκλητικό. Μέχρι εδώ όλα καλά, χωρίς να υπάρχει απολύτως τίποτα, το οποίο θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε. Στη συνέχεια όμως, η κοπέλα κάποια στιγμή ανέφερε στη μητέρα της, πως κάποιοι άντρες από διπλανά τραπέζια είχαν καρφωθεί με τα μάτια τους επάνω της και την κοιτούσαν στο στήθος. Το σχόλιο της μητέρας της: “αν σε ενοχλεί αυτό, τότε μάθε να φοράς σουτιέν όταν βγαίνεις έξω, όπως κάνει όλος ο κόσμος”.

Όσο κι αν αυτό το σχόλιο είχε σκοπό να προστατεύσει η μητέρα την κόρη της, κάτι τέτοιες στιγμές σε φέρνουν σε σημείο να σκεφτείς το Slutshaming: γυναίκες, που λόγω του τρόπου ντυσίματος τους, δεν θα πρέπει να εκπλήσσονται, αν κάποιοι καρφώνονται επάνω τους, και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, τις θωπεύουν ή τις παρενοχλούν σεξουαλικά. Με λίγα λόγια, πρόκειται βέβαια για μια πολύ ηλίθια κοσμοθεωρία, η οποία ισχύει δυστυχώς και στις μέρες μας.

Γεγονός όμως είναι: ανεξάρτητα από το αν μια γυναίκα έχει μεγάλο ή μικρό στήθος, αν έχει καλυμμένο το στήθος της ή αφήνει ένα mega ντεκολτέ: όταν κάποιος καρφώνεται και κοιτάζει απευθείας το στήθος μια γυναίκας, αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αν η γυναίκα αυτή φοράει σουτιέν ή όχι, όμως είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα ευπρέπειας. Και μάλιστα, από αυτό το άτομο, που δεν μπορεί να ελέγξει τα μάτια του.

Χωρίς σουτιέν: Γιατί το "No Bra" είναι ένα πραγματικό Statement

Προσωπικά, το βρίσκω απολύτως εντάξει, το ότι το “αχαλίνωτο” πέρα-δώθε ενός στήθους κάτω από την μπλούζα έχει γίνει ένα Statement, και μαζί με τις τριχωτές μασχάλες και τις σγουρές τρίχες στα πόδια – ή ακόμη και τα πυκνά φρύδια - συμβάλλει στην αμφισβήτηση της ισχύουσας beauty δικτατορίας, στην οποία αναμφισβήτητα υποτάσσονται εδώ και τόσον καιρό οι γυναίκες. Αυτό και μόνο, δεν μπορεί παρά να είναι ένας λόγος να ευχαριστήσουμε κάθε γυναίκα, που με αυτή τη συμπεριφορά της συμβάλλει στην απελευθέρωση της από την λανθασμένη κοινωνική υποχρέωση του “ως γυναίκα πρέπει να είμαι έτσι”.

Ήμουν 12 ετών όταν μια δασκάλα που μας δίδασκε στο σχολείο κλασικό χορό, είχε πει στις τότε συμμαθήτριές μου σε σχολείο της Γερμανίας: “κορίτσια σας παρακαλώ πολύ, ξυρίστε τις μασχάλες σας πριν την εκδήλωση”. Λίγα χρόνια αργότερα, ένας συμμαθητής μου από το ίδιο σχολείο, πείραζε τα κορίτσια: οι γυναίκες πρέπει οπωσδήποτε να ξυρίζουν τα πόδια τους. Και αρκετά από αυτά τα κορίτσια ήταν τόσο ανόητα, που είχαν πιάσει και στις δύο περιπτώσεις αμέσως το ξυράφι.

Νομίζω πως είναι επίσης εντάξει, το ότι τα πράγματα σήμερα είναι αρκετά διαφορετικά. Πως όλο και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να αντισταθούν επάνω σε αυτό. Αν και το “αντισταθούν” ακούγεται πάλι με τη σειρά του λίγο χαζό. Επειδή είμαι της γνώμης, πως δεν πρέπει να θεωρείται ως κάτι φυσιολογικό να αφαιρούνται χωρίς λόγο οι τρίχες του σώματος ή να κουμπώνουν και να πακετάρουν οι γυναίκες το στήθος τους μέσα σε ένα σφικτό σουτιέν.

γυναικα χωρις σουτιεν

Όλο και περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να μην χρησιμοποιούν σουτιέν

Όλο και περισσότερες celebrities και influencers του Instagram ή του Facebook αρχίζουν πλέον να διατηρούν το καθημερινό τους στυλ χωρίς να φορούν σουτιέν. Hashtags όπως το #nobraday ή το #freethenipple διαδίδονται όλο και περισσότερο στα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και έξω στον δρόμο της καθημερινότητας, θα συναντήσετε επίσης όλο και περισσότερες γυναίκες στο δρόμο που δεν φορούν τίποτα κάτω από το μπλουζάκι τους.

Σύμφωνα με έρευνα του Stylebook σε 39.000 γυναίκες (από τις 16/11/2021), η μία στις πέντε γυναίκες δεν φορούσε πλέον καθόλου σουτιέν. Σήμερα, αυτό το ποσοστό θα είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερο.

Και όταν φαίνεται η θηλή του στήθους: who cares; Είναι φανταστικό να βλέπεις πόση αυτοπεποίθηση έχουν αποκτήσει τελευταία πολλές γυναίκες, ειδικά όταν πρόκειται για το No Bra. Και είναι εξίσου φανταστικό να βλέπεις, πως όλο και περισσότερες γυναίκες δεν βλέπουν το όλο θέμα ως ένα ζήτημα μόδας και στυλ, αλλά ως ένα Statement που λέει: Γιατί ταλαιπωρούμε άσκοπα τον εαυτό μας; Ποιος έχει το δικαίωμα να υποδεικνύει σε εμάς όλους αυτούς τους κανόνες;

Και αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο η απαλλαγή από το σουτιέν και άλλα τέτοια παρόμοια, δεν είναι κάτι που κάνουν οι σημερινές γυναίκες απλά για λόγους ευκολίας ή για μία από αυτές τις άνετες τάσεις που έχουμε μάθει να αγαπάμε την εποχή του κοινωνικού μας αποκλεισμού, λόγω του κορωνοϊού και λόγω της απομονωμένης εργασίας μας μέσα από το Homeoffice. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι, επίσης ένα σημάδι απελευθέρωσης και αυτοενδυνάμωσης.

Η τάση του “No bra” έχει μεγαλύτερη ιστορία από ότι φανταζόμαστε

Ωστόσο, εάν κάποιος τώρα πιστεύει πως όλο αυτό είναι μια επιτυχία της σημερινής νέας γενιάς, επιτρέψτε μου να τον διαψεύσω, επειδή το κίνημα “No bra” υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Οι αρχές του, πάνε πίσω μέχρι τη δεκαετία του 1960. Τότε υπήρξε η διαμαρτυρία για τη Miss-America το 1968, η οποία είχε ξεκινήσει από τις Radical Women, μια ομάδα γυναικών της Νέας Υόρκης για τα πολιτικά δικαιώματα. Αυτή η διαμαρτυρία στρεφόταν ενάντια στις προσδοκίες της κοινωνίας της εποχής εκείνης, πως οι γυναίκες πρέπει υποχρεωτικά να φορούν στηθόδεσμο. Ήταν η χρονική περίοδος, που οι άνθρωποι άρχιζαν να επαναστατούν ενάντια σε παράλογες δομές και περιορισμούς. Γίνονταν παντού διαμαρτυρίες ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ, και οι άνδρες έκαιγαν τις κάρτες στρατολόγησης τους.

Κατά την διάρκεια της κίνησης αυτής, τη στιγμή που γινόταν η εκλογή της Miss-America, είχε στηθεί ένα κάδος "Freedom Trash Can", όπου οι γυναίκες παροτρύνθηκαν να κάψουν οτιδήποτε αντιπροσώπευε τους “τυποποιημένους κανόνες της θηλυκότητας”: σουτιέν, περιστήθια, μπικουτί, ψεύτικες βλεφαρίδες, περούκες, όπως ακόμη και τεύχη του περιοδικού Cosmopolitan, όπως αναφέρει το περιοδικό Vogue.

Η εικόνα των γυναικών που έκαιγαν τα σουτιέν τους, είχε τότε μια τεράστια συμβολική αξία. Το σουτιέν λοιπόν, βλέπουμε πως δεν είναι απλά ένα κομμάτι ένδυσης, αλλά συμβολίζει πολλά περισσότερα στην κίνηση για τα δικαιώματα των γυναικών. Και κατά βάθος, αντιπροσωπεύει την απελευθέρωση των γυναικών, οι οποίες επιθυμούν να αποφασίζουν μόνες για το σώμα τους.

Την εποχή εκείνη - όπως και σήμερα - πολλές γυναίκες κυκλοφορούσαν εσκεμμένα χωρίς σουτιέν, συμπεριλαμβανομένων πολλών διάσημων γυναικών όπως η Jane Birkin ή η Kate Moss. Το μήνυμα τους ήταν: κοιτάξτε, δεν με νοιάζει απολύτως καθόλου τι σκέφτεστε εσείς. Είμαι ελεύθερη να αποφασίσω τι θέλω να κάνω στον εαυτό μου και τι όχι. Οι γυναίκες πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να υπαγορεύονται από τους άλλους, σε ότι αφορά την ομορφιά και τη μόδα.

Στο σημείο αυτό, θα σας αναφέρω μάλιστα ένα μικρό αστείο συμβάν με τη σπουδαία Jane Birkin, η οποία φορούσε ένα πολύ διαφανές μίνι φόρεμα, όταν είχε πάει ως καλεσμένη στην πρεμιέρα της ταινίας Slogan το 1969 – μετά την πρεμιέρα, είχε πει στο VOGUE Paris: "Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο διαφανές. Όλο αυτό συνέβη λόγω των φλας από τους φωτογράφους. Αν το γνώριζα νωρίτερα, δεν θα φορούσα ούτε το κιλοτάκι.”

γυναικα χωρις σουτιεν

Είναι αλήθεια πως το στήθος χωρίς σουτιέν, χαλαρώνει και πέφτει;

Το ερώτημα που θα πρέπει ίσως να απαντηθεί είναι, ποια είναι η αλήθεια πίσω από την γνώμη που επικρατεί, πως το γυναικείο στήθος χρειάζεται την υποστήριξη ενός σουτιέν. Είναι αλήθεια, πως ο ιστός του σημείου εκείνου φθείρεται πιο γρήγορα, εάν δεν το στηρίξουμε επιπλέον;

Επάνω σε αυτό, υπάρχουν δυστυχώς αντικρουόμενα αποτελέσματα κάποιων μελετών. Μια γαλλική μελέτη που διεξήχθη το 2013 από τον καθηγητή Jean-Denis Rouillon του Πανεπιστημίου Franche-Comté αναφέρει, πως εάν στηρίζεται το στήθος μιας γυναίκας συνεχώς από ένα σουτιέν, είναι πολύ πιο πιθανό να πέσει. Οι μύες και ο συνδετικός ιστός του στήθους θα ατροφούσαν, εάν το γυναικείο στήθος στηριζόταν συνεχώς από ένα σουτιέν, μπουστάκι, μπραλέτ ή κάτι άλλο παρόμοιο.

Όμως και άλλες μελέτες σύμφωνα με το βρετανικό Indipendent καταλήγουν επίσης στο συμπέρασμα, πως η χρήση σουτιέν προκαλεί πόνο και δυσφορία, ειδικά σε γυναίκες με μεγαλύτερο μέγεθος στήθους. Από την άλλη, αυτό αντικρούεται από τον Dr. Christian Albring, πρόεδρο της Ένωσης των Γυναικολόγων (BVF), ο οποίος συμβουλεύει να φοράνε τα κορίτσια από μικρή ηλικία ένα υποστηρικτικό σουτιέν, γιατί διαφορετικά ο ιστός του στήθους τους θα χαλάρωνε.

Ένα επιχείρημα που υποστηρίζει τη γνώμη του Dr. Christian Albring θα ήταν: όσες γυναίκες έχουν μεγάλο στήθος και κάνουν αθλητισμό, συνήθως έχουν εκτιμήσει θετικά την στήριξη ενός σουτιέν. Επειδή σε μια τέτοια περίπτωση, το βάρος του στήθους μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό πόνο και να παρεμποδίσει σωματικά την επάνω-κάτω αναπήδηση του στήθους κατά τη διάρκεια της άσκησης. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η κάθε γυναίκα θα πρέπει να δει από μόνη της, τι είναι εκείνο που την κάνει να αισθάνεται άνετα, και τι όχι.

Όποια κι αν είναι η απόφασή σας ως γυναίκα, το αν θα φορέσετε σουτιέν ή όχι – το να ακολουθήσετε κι εσείς την τάση “No bra” παρόλο που δεν θα νιώθετε άνετα με αυτό, θα ήταν εξίσου ανόητο, όπως και το να φορέσετε ένα σουτιέν επειδή απλά το κάνουν όλες έτσι. Επειδή τότε θα καταλήγαμε και πάλι ακριβώς στο σημείο εκείνο, που οι γυναίκες είχαν ξεκινήσει τη δεκαετία του 1960 τον αγώνα τους: ενάντια στην υπαγόρευση που στερεί από τις γυναίκες την ελευθερία της προσωπικής επιλογής επάνω σε θέματα μόδας και ομορφιάς.

Και επειδή δεν θα έπρεπε να αφήνουμε τις διάφορες τάσεις να μας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό, με ποιο ντύσιμο νιώθουμε άνετα ή άβολα. Αποφασίστε λοιπόν από μόνες σας πώς θα ντύνεστε – όπως επίσης, κι αν θα φοράτε σουτιέν ή όχι.

“No bra” στον χώρο εργασίας: επιτρέπεται η μη χρήση σουτιέν στο γραφείο;

Όσον αφορά τώρα το θέμα Female Empowerment, πολλές γυναίκες έχουν πλέον συνηθίσει να μην φορούν σουτιέν. Τι γίνεται όμως με τον επαγγελματικό τρόπο ντυσίματος; Μπορεί όντως να σας απαγορεύσει κάποιος να πάτε στον χώρο της εργασίας σας χωρίς σουτιέν; Ή πρέπει να φοράτε τον στηθόδεσμο από σεβασμό προς τους συναδέλφους σας;

Γυναίκες στο γραφείο χωρίς σουτιέν: επιτρέπεται ή είναι το απόλυτο No-Go;

Όσο πιο ουδέτερο και σοβαρό είναι το ντύσιμο στον χώρο εργασίας, τόσο το καλύτερο! Μέχρι πρόσφατα, αυτό ίσχυε σε πάρα πολλά επαγγέλματα. Όμως ο επαγγελματικός τρόπος ντυσίματος έχει αλλάξει τελευταία και σε πολλές εταιρίες δεν υπάρχουν πλέον σχετικοί όροι. Έτσι, μπορεί να φορεθεί και κατά την καθημερινή εργασία, ότι αρέσει.

Πολλές γυναίκες λοιπόν, προτιμούν να φορούν ένα απλό τζιν και casual hoodie αντί για ένα κουστούμι με παντελόνι. Και το σουτιέν – για λόγους άνεσης - παραμένει συχνά στην ντουλάπα του σπιτιού. Επειδή, για πολλές γυναίκες δεν είναι μόνο πολύ πιο άνετο να μην φορούν σουτιέν, αλλά στηρίζει και ένα Statement για περισσότερο Body Positivity.

Αυτό όμως που στον ελεύθερο χρόνο σας είναι απολύτως εντάξει, γίνεται λίγο πιο περίπλοκο όσον αφορά τον χώρο εργασίας σας. Κι επάνω σε αυτό το θέμα, αναρωτιόμαστε λοιπόν: επιτρέπεται τελικά όντως να πηγαίνουν οι γυναίκες στη δουλειά τους χωρίς να φορούν σουτιέν;

γυναικα χωρις σουτιεν

Χωρίς σουτιέν στο γραφείο: επιτρέπεται ή απαγορεύεται απολύτως;

Για πρώτη φορά φέτος, οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν topless σε δημόσια πισίνα – και μάλιστα πιο συγκεκριμένα, σε όλες τις πισίνες της πόλης του γερμανικού Göttingen, οι οποίες επέτρεπαν στις γυναίκες να εισέλθουν στους χώρους τους χωρίς να φορούν τίποτε από τη μέση και επάνω. Όμως όχι μόνο στις πισίνες, αλλά ακόμη και στο καθημερινό ντύσιμο, θα επιθυμούσαν πολλές γυναίκες, αν είναι δυνατόν να αποφύγουν τη χρήση του σουτιέν. Επιτρέπεται όμως να πηγαίνεις χωρίς σουτιέν πχ στο γραφείο, όπου θα έχεις επαφές - εκτός από τους συναδέλφους σου - και με πελάτες;

Βασικά, δεν υπάρχει τίποτα εναντίον, στο μην φοράς στη δουλειά το σουτιέν σου, αρκεί αυτό να είναι για εσένα εντάξει, και να αισθάνεσαι ως άτομο άνετα στο εργασιακό σου περιβάλλον. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπου οι εργοδότες μπορούν να επιβάλλουν κάποιους κανονισμούς ένδυσης στον χώρο της εργασίας - συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης, να φορούν οι γυναίκες σουτιέν ή κάποιου άλλου είδους εσώρουχο. Αυτό αποφασίστηκε μάλιστα πρόσφατα και σε μια ανάλογη υπόθεση από το περιφερειακό εργατικό δικαστήριο της Κολωνίας, όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

Η ετυμηγορία αναφερόταν συγκεκριμένα σε μια διαδικασία της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας Bundespolizei, όπου ισχύουν οι αυστηρότεροι ενδυματολογικοί κανόνες από ότι συμβαίνει στις περισσότερες άλλες θέσεις εργασίας. Και για αυτό τον λόγο, το δικαστήριο είχε αποφασίσει, πως σε επαγγέλματα όπου η ενδυμασία ασφαλείας ή η στολή είναι υποχρεωτική, τότε και το σουτιέν ορίζεται για τις γυναίκες ως ένα μέρος της επαγγελματικής τους ένδυσης.

Είναι εντάξει να πηγαίνεις χωρίς σουτιέν στις υπόλοιπες θέσεις εργασίας;

Στα περισσότερα επαγγέλματα μπορείτε ευτυχώς να αποφασίσετε μόνες σας τι θέλετε να φορέσετε. Μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν βέβαια κάποια ανεπίσημα Dresscodes, όμως συνήθως μπορείτε να φορέσετε ότι σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα. Ομοίως, οι προϊστάμενοι σας δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σας κρίνουν για τα ρούχα που φοράτε. Επομένως, το αν θέλετε να φοράτε ή όχι κάτω από την επαγγελματική σας ενδυμασία ένα σουτιέν, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσάς.

Όμως ομολογουμένως, όποια γυναίκα έχει παρατηρήσει κατά τη διάρκεια ενός Business-Μeeting τα μάτια των συναδέλφων της να περιπλανώνται κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής αυτής συνάντησης - ή ακόμη και μιας προσωπικής συνομιλίας με τον προϊστάμενο – στο σημείο του στήθους, ξέρει πόσο άβολο μπορεί να είναι αυτό για την ίδια. Μήπως λοιπόν είναι προτιμότερο να φοράτε σουτιέν όταν έχετε κάποιες συγκεκριμένες επαγγελματικές επαφές με τους συναδέλφους σας;

Φυσικά, μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε, αν θα προτιμούσατε να καλύψετε στον χώρο της εργασίας το στήθος σας με ένα σουτιέν, ώστε αυτό να μην προκαλεί τους άλλους, ή αν είναι για εσάς κάτι εντελώς αυτονόητο, εάν μέσω του ρουχισμού σας γίνεται εμφανές το φυσικό σχήμα του στήθους σας, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να μπορούν να το παρατηρήσουν και οι συνάδελφοι σας. Εξάλλου, η επαγγελματική σας ικανότητά εντός του εργασιακού χώρου, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον τρόπο του ντυσίματος σας.

“No bra” στο γραφείο: ένα πολύ σημαντικό Statement

Όσον αφορά το Female Empowerment, ισχύει: όλοι εμείς θα πρέπει να συνηθίσουμε στη θέα του φυσικού σχήματος ενός στήθους ή των θηλών μιας γυναίκας. Άλλωστε, και οι θηλές των ανδρών διακρίνονται μέσα από τα ρούχα τους, όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτό, και ούτε το κάνει θέμα.

Αποφασίστε μόνες σας, εάν το να αφήνετε το σουτιέν σας αφόρετο στο σπίτι είναι εντάξει για εσάς, και με ποιον τρόπο ντυσίματος νιώθετε εσείς πιο άνετα. Μόνο εσείς γνωρίζετε, σε ποιο βαθμό οι συνάδελφοί σας και γενικά το επαγγελματικό σας περιβάλλον είναι έτοιμοι για ένα τέτοιο Statement εκ μέρους σας. Εξάλλου σε θέματα μόδας, υπάρχουν επίσης σήμερα πολλά και διαφορετικά outfit, στα οποία δεν μπορεί να διακρίνει κανείς αν φοράτε τελικά το σουτιέν σας ή όχι.

Όμως, εγώ θα σας συμβούλευα να λάβετε υπόψιν σας το εξής: από σεβασμό και μόνο προς τους υπόλοιπους, θα ήταν καλύτερα η επαγγελματική σας παρουσία να μην είναι τόσο προκλητική απέναντι σε συναδέλφους, προϊσταμένους ή ακόμη και πελάτες. Επίσης θα ήταν καλό, να αποφεύγετε τα ημιδιαφανή ή διαφανή ρούχα στον χώρο της εργασίας σας. Επειδή, ακόμη και σε επαγγελματικούς χώρους για τους οποίους δεν ισχύει ένα συγκεκριμένο Dresscode, ένας προκλητικός τρόπος ντυσίματος είναι και θα παραμείνει – τουλάχιστον ηθικά - απαγορευμένος.

Και κάτι σημαντικό στο τέλος του άρθρου μου: φυσικά, η μόδα είναι ένα θέμα καθαρά προσωπικού γούστου, και τις νέες τάσεις μόδας που εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά, δεν μπορούν να τις βρίσκουν όλοι μας εντάξει. Όμως να θυμάστε πάντα: αυτό που επιθυμείτε να φορέσετε, είναι αποκλειστικά και μόνο δική σας απόφαση. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας υποχρεώσει, τι θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να φορέσετε, σε περίπτωση που αυτό δεν ορίζεται συγκεκριμένα από ένα επαγγελματικό Dresscode. Εξάλλου, η μόδα και γενικά ο ρουχισμός, πρέπει να καταφέρουν πάνω από όλα πράγμα: να σας κάνουν να τα φοράτε με μεγάλη ευχαρίστηση και να αισθάνεστε άνετα!


Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας. Τα button που θα σας οδηγήσουν εκεί, θα τα βρείτε στο επάνω μέρος της σελίδας αυτής.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top